autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 25, 2019
KAŠTANOVÁ POLÉVKA S PETRŽELOVÝM OLEJEM A ŠUNKOVÝMI LUPÍNKY INGREDIENCE PRO 4 PORCE PETRŽELOVÝ OLEJ: 1 svazek petržele 150 ml řepkového oleje, za studena lisovaného (dobře chlazeného) POLÉVKA: 400 g kaštanů (vakuově balených) 1 cibule 1 stroužek česneku 100 g celeru 4...
autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 25, 2019
DÝŇOVÁ POLÉVKA S HOUBAMI INGREDIENCE: 600 g dýně Hokaido 200 g mrkve 100 g kořenové petržele 100 g celeru 2 cibule 200 g brambor 4 lžíce řepkového oleje 1,5 l zeleninového vývaru 400 g hub (hříbky, lišky, žampiony…) muškátový oříšek listová petrželka sůl a pepř...
autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 25, 2019
ČORBA INGREDIENCE PRO 4 PORCE 300 g vepřové pečeně 8 dl vepřového vývaru 2 cibule 4 mrkve 3 kořenové petržele ½ celeru 200 g krájených loupaných rajčat v konzervě 2 kapie 4 větší brambory 1 chilli paprička 2 lžíce mleté lahůdkové papriky nové koření bobkový list...
autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 25, 2019
ČOČKOVÁ KARI POLÉVKA SE ŠPÍZEM Z CHŇÁPALA ČERVENÉHO INGREDIENCE PRO 4 PORCE POLÉVKA: 1 velká cibule 2 stroužky česneku 1 kousek zázvoru o velikosti palce 3 lžíce řepkového oleje 200 g červené čočky 1 lžíce žluté kari pasty 2 pomeranče, strouhaná kůra a šťáva 600 ml...
autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 25, 2019
CUKETOVÁ POLÉVKA S MÁTOU INGREDIENCE PRO 4 PORCE 6 jarních cibulek 1 kg mladých cuket řepkový olej máslo 1 citrón snítka čerstvé máty 1,5 l kuřecího vývaru 150 g sýru čedar 200 g zakysané smetany sůl a pepř na dochucení POSTUP: Cuketu a cibulky očistíme. Cibulku...