autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 20, 2020
PIKANTNÍ HOVĚZÍ PÁNEV NA VÍNĚ INGREDIENCE PRO 4 PORCE 300 g hovězí svíčkové 2 červené cibule 1 menší červená kapie 2 lžíce řepkového oleje 50 ml sójové omáčky 200 ml červeného vína sůl a pepř. POSTUP: Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, ty pak dále na proužky....
autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 25, 2019
HOVĚZÍ PLÁTKY INGREDIENCE PRO 4 PORCE 600 g hovězí špičky 2 pórky 250 g krémových žampiónů 400 g mrkve 1 kedluben 5 lžic řepkového oleje sůl čerstvě mletý pepř 4 cl brandy 1/2 l masového vývaru 200 g zakysané smetany 3-4 lžíce ostré hořčice 1 lžička citronové šťávy...
autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 25, 2019
HOVĚZÍ KLIŽKA NA VÍNĚ S DÝŇOVÝM RAGÚ INGREDIENCE: 800 g hovězí kližky 4 mrkve 4 stonky řapíkatého celeru 4 větší červené cibule 2 kořenové petržele 2 stroužky česneku 150 g anglické slaniny v celku jalovec 4 bobkové listy snítka rozmarýnu 6 dl hovězího vývaru 4 dl...
autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 25, 2019
GRILOVANÝ STEAK Z MLADÉHO HOVĚZÍHO MASA S VANILKOVÝM OLEJEM A CHŘESTO-MELOUNOVÝM SALÁTEM INGREDIENCE PRO 4 PORCE VANILKOVÝ OLEJ: 1 vanilkový lusk 100 ml řepkového oleje, lisovaného za studena mořská sůl SALÁT: 750 g bílého chřestu 1 lžíce limetkové šťávy 1 polévková...
autor: olejnadzlato@SPZO-2019 | Lis 25, 2019
DOMÁCÍ TATARÁK INGREDIENCE PRO 4 PORCE 300 g kvalitního syrového hovězího ze svíčkové, kýty nebo nízkého roštěnce mořská sůl a čerstvý pepř Tabasco omáčka 2 žloutky 2 lžíce na jemno posekané cibule 2 lžíce petrželky posekané pikantní dijonská hořčice řepkový olej...