RIZOTO S HRÁŠKEM A ŠPENÁTEM
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
- 300 g lístků baby špenátu
- 500 g mraženého hrášku
- 300 g cukety
- jedna cibule
- 800 ml zeleninového vývaru
- 4 lžíce řepkového oleje
- 100 ml bílého vína
- 200 g rýže na rizoto
- 40 g čerstvého zázvoru
- 2 lžíce másla
- sůl a bílý pepř na dochucení.
POSTUP:
Špenát důkladně propláchneme a vhodíme do hrnce s vroucí vodou. Asi po 20 vteřinách vyndáme a prudce zchladíme ve studené vodě. Zcedíme, vymačkáme co nejvíce vody a nahrubo nakrájíme a poté ještě rozmixujeme najemno. Cuketu opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme v něm cibuli do zlatova. Přidáme rýži a restujeme asi 5 minut. Pak přilijeme víno a dále restujeme, dokud se víno zcela nevypaří. Pak postupně přiléváme horký vývar, na mírném plameni vaříme rýži doměkka. Mezitím osmažíme cuketu na oleji. Když je rýže měkká, přidáme osmaženou cuketu a povolený hrášek a ještě 5 minut podusíme. Nakonec do rizota vmícháme špenátové pyré, zázvor a studené máslo. Dochutíme solí a pepřem.