KUŘECÍ PRSA S BULGUREM
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
- 1 stroužek česneku
- 1 pomeranč
- 400 g kuřecích prsou s kůží
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 červená cibule
- 150 g bulguru
- 250 ml kuřecího vývaru
- 100 g žampionů
- 80 g sušených fíků
- svazek bazalky
- 1 zralé rajče
- sůl a pepř.
POSTUP:
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, kterou necháme zatím stranou. Česnek a kůru důkladně promísíme s 1 lžící řepkového oleje. Do takto připravené marinády vložíme omyté, osušené, opepřené a osolené maso a necháme alespoň 30 minut odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a povaříme s bulgurem v kuřecím vývaru a pomerančové šťávě, dokud bulgur nezměkne. Pak ho promícháme s plátky žampionů, fíků a lístky bazalky. Marinovaná kuřecí prsa ogrilujeme, nebo opečeme na pánvi. Dochutíme solí a pepřem a podávéme ozdobené plátky rajčete a lístkem bazalky.