JEHNĚČÍ KOTLETA S KUSKUSEM
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
-
8 jehněčích kotlet
-
2 citróny
-
2 stroužky česneku
-
2 lžíce dijónské hořčice s medem
-
snítka čerstvé máty
-
řepkový olej
-
300 g kuskusu
-
3 dl kuřecího vývaru
-
1 lžička feferonkové pasty (harissa)
-
svazek jarní cibulky
-
1 malá cuketka
-
sůl
-
pepř
POSTUP:
Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Otrháme snítku máty a lístky nasekáme nahrubo. Do misky dáme 6 lžic řepkového oleje, 2 lžíce dijónské hořčice a nasekanou mátu. Vše pečlivě promícháme. V takto připravené marinádě důkladně obalíme všechny kotletky a dáme, nejlépe přes noc, do chladu odležet. Kuskus osolíme, vmícháme do něj lžičku harissy a zalijeme vroucím kuřecím vývarem. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut stát. Mezitím si nakrájíme cuketku a bílou část jarních cibulek. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci řepkového oleje a cuketku i cibulku opečeme dozlatova. Poté vše přidáme ke kuskusu. Naložené kotletky dáme na gril a grilujeme na nepřímém žáru 10 až 12 minut. Hotové kotletky osolíme, opepříme a necháme cca 5 minut odpočinout. Podáváme s hotovým kuskusem a kouskem citrónu.