HOVĚZÍ PLÁTKY
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
-
600 g hovězí špičky
-
2 pórky
-
250 g krémových žampiónů
-
400 g mrkve
-
1 kedluben
-
5 lžic řepkového oleje
-
sůl
-
čerstvě mletý pepř
-
4 cl brandy
-
1/2 l masového vývaru
-
200 g zakysané smetany
-
3-4 lžíce ostré hořčice
-
1 lžička citronové šťávy
-
případně petrželovou nať na posypání
POSTUP:
Maso nakrájíme na tenké proužky. Pórek nakrájíme na drobné kroužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev a kedlubnu oloupeme. Mrkev nakrájíme na tenké tyčinky, kedlubnu na úzké půlměsíčky.
Zahřejeme 3 lžíce řepkového olej a maso smažíme asi 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Zbylý olej rozehřejeme na smažení. Do pánve přidáme cibuli, houby a zeleninu a za stálého míchání osmahneme. Brandy, vývar, zakysanou smetanou a hořčici vmícháme a vše necháme asi 10 minut mírně povařit. Maso promícháme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Případně omyjeme petržel, osušíme, nasekáme a na závěr nasypeme na plátky. K tomu ochutnejte špecle.
Zdroj: http://www.ufop.de/