DÝŇOVÁ POLÉVKA S HOUBAMI

INGREDIENCE:

  • 600 g dýně Hokaido

  • 200 g mrkve

  • 100 g kořenové petržele

  • 100 g celeru

  • 2 cibule

  • 200 g brambor

  • 4 lžíce řepkového oleje

  • 1,5 l zeleninového vývaru

  • 400 g hub (hříbky, lišky, žampiony…)

  • muškátový oříšek

  • listová petrželka

  • sůl

  • a pepř na dochucení

POSTUP:

Dýni, zeleninu i brambory opláchneme a oloupeme. Vše nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme většinu oleje a orestujeme na něm kořenovou zeleninu. Po chvilce přidáme cibuli a dýni a restujeme dokud není dýně úplně měkká. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 30 minut. Mezitím si v pánvičce na zbylém oleji krátce podusíme houby a dáme si je stranou. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka a přidáme houby. Polévku podáváme ozdobenou listovou petrželkou.