DÝŇOVÁ POLÉVKA S HOUBAMI
INGREDIENCE:
-
600 g dýně Hokaido
-
200 g mrkve
-
100 g kořenové petržele
-
100 g celeru
-
2 cibule
-
200 g brambor
-
4 lžíce řepkového oleje
-
1,5 l zeleninového vývaru
-
400 g hub (hříbky, lišky, žampiony…)
-
muškátový oříšek
-
listová petrželka
-
sůl
-
a pepř na dochucení
POSTUP:
Dýni, zeleninu i brambory opláchneme a oloupeme. Vše nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme většinu oleje a orestujeme na něm kořenovou zeleninu. Po chvilce přidáme cibuli a dýni a restujeme dokud není dýně úplně měkká. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 30 minut. Mezitím si v pánvičce na zbylém oleji krátce podusíme houby a dáme si je stranou. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka a přidáme houby. Polévku podáváme ozdobenou listovou petrželkou.