ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK S JAHODAMI A OŘECHY

INGREDIENCE PRO 1 PLECH

  • 1,5 hrnku cukru krupice

  • 2 lžíce kakaa

  • 2 ks vejce

  • 3 hrnky hladké mouky

  • 1 balíček prášeku do perníku

  • 1 lžička mleté skořice

  • 1,5 hrnku mléka

  • 0,5 hrnku řepkového oleje

  • 1 balení čokolády na vaření

  • 1,5 hrnku vlaškých ořechů

  • několik jahod na ozdobení

POSTUP:

Nejprve si nasekáme vlašské ořechy na malé kousky. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do perníku, kakao, mléko, vejce, mletou skořici, olej a část nasekaných ořechů.  Troubu rozehřejeme na 180 °C. Dobře promícháme a těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Perník pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 – 30 minut. Hotový perník poléváme čokoládovou polevou, posypeme zbylým množstvím ořechů a ozdobíme čerstvými jahodami.