ČOKOLÁDOVÉ KOLÁČKY S MALINAMI A MANGOVÝM SORBETEM
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
SORBET:
- 90 g cukru krupice
- 70 ml vody
- 15 g glukózového sirupu (k dostání v cukrárně)
- 1 velké, zralé mango
- 2 limetky, šťáva
MALINY
- 400 g malin
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
KOLÁČKY:
- 2 lžíce měkkého másla a trochu cukru do forem
- 85 g čokolády (nejméně 70% kakaa)
- 85 ml řepkového oleje
- 3 vejce (M)
- 1 vanilkový lusk, dřeň
- 75 g cukru krupice
- 2 špetky soli
- 45 g mouky, typ 505
- 1 lžička kakaového prášku
POSTUP:
Sorbet: Cukr, vodu a glukózový sirup vaříme 3 minuty, necháme vychladnout. Mango oloupeme a dužinu rozmačkáme, přepasírujeme přes jemné síto. Smícháme 40 ml limetkové šťávy se 175 ml vychlazeného sirupu a 250 g mangového pyré. Hmotu necháme asi 35 minut ve zmrzlinovači ztuhnout na krém.
Maliny: Ovoce přebereme, 20 bobulí odložíme. Zbývající maliny rozmačkáme s moučkovým cukrem a citronovou šťávou, případně propasírujeme.
Koláčky: Předehřejeme troubu na 200 ° C. Vymastíme máslem 4 formy na suflé, lehce pocukrujeme, rozpustíme v horké vodní lázni, promícháme s řepkový olejem. Vejce s vanilkovou dření, cukrem a solí vyšleháme v horké vodní lázni do pěny (cca 5 minut).
Vyjmeme nádobu z vodní lázně, hmotu z řepkového oleje, čokolády a mouky jemně, ale rychle vmícháme do vaječné směsi. Těsto rozdělíme do forem na suflé a dopékáme 7 až 8 minut v troubě. Koláčky podáváme posypané kakaem, s malinovým pyré a sorbetem, ozdobené malinami.
Zdroj: http://www.ufop.de/