BRAMBOROVÝ SALÁT S OLEJEM
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
- 1 kg salátových brambor
- 1/4 l vývaru
- 8 lžic bílého vinného octa
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
- 400 g cherry rajčat
- 50 g rukoly
- 9 lžic řepkového oleje, lisovaného za studena
- 30 g piniových oříšků
- 1 svazek bazalky
POSTUP:
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 20 až 25 minut. Oloupeme, nakrájíme na plátky. Zahřejeme vývar a polovinu octa. Česnek oloupeme, vylisujeme a přidáme do vývaru, osolíme a opepříme. Zalijeme brambory a necháme namočené asi 30 minut.
Rajčata omyjeme, rozpůlíme. Rukolu omyjeme, přebereme, osušíme a trochu natrháme. Oboje přidáme k bramborám. K tomu přimícháme zbývající ocet, sůl, pepř a za studena lisovaný řepkový olej. Dochutíme. Pražené piniové oříšky a nasekanou bazalku nasypeme na salát.
Zdroj: http://www.ufop.de/