KUŘECÍ PRSA S BULGUREM

INGREDIENCE PRO 4 PORCE

  • 1 stroužek česneku
  • 1 pomeranč
  • 400 g kuřecích prsou s kůží
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 červená cibule
  • 150 g bulguru
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 100 g žampionů
  • 80 g sušených fíků
  • svazek bazalky
  • 1 zralé rajče
  • sůl a pepř.

POSTUP:

Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, kterou necháme zatím stranou. Česnek a kůru důkladně promísíme s 1 lžící řepkového oleje. Do takto připravené marinády vložíme omyté, osušené, opepřené a osolené maso a necháme alespoň 30 minut odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a povaříme s bulgurem v kuřecím vývaru a pomerančové šťávě, dokud bulgur nezměkne. Pak ho promícháme s plátky žampionů, fíků a lístky bazalky. Marinovaná kuřecí prsa ogrilujeme, nebo opečeme na pánvi. Dochutíme solí a pepřem a podávéme ozdobené plátky rajčete a lístkem bazalky.