DOMÁCÍ TATARÁK
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
-
300 g kvalitního syrového hovězího ze svíčkové, kýty nebo nízkého roštěnce
-
mořská sůl a čerstvý pepř
-
Tabasco omáčka
-
2 žloutky
-
2 lžíce na jemno posekané cibule
-
2 lžíce petrželky posekané
-
pikantní dijonská hořčice
-
řepkový olej
-
citron nakrájený na plátky
-
kyselé okurky
-
Worcestershire omáčka
POSTUP:
Maso očistíme od kůžičky, tuku a žilek. Pak nasekáme nožem tak, aby vznikla jemná masová kaše. Potom maso osolíme, opepříme, ochutíme Tabasco omáčkou, špetkou Kayánského pepře a vše rozdělíme na 2 porce. Z masa vytvarujeme bochánky a pomocí namočené lžíce do studené vody uděláme doprostřed důlky do kterých vložíme syrové žloutky nebo podáváme v malé mističce. Bochánky položíme doprostřed talířů a dokola na jejich okraj rozdělíme cibuli a kyselé okurky. Zvlášť podáváme citronové plátky, Worcerstershire omáčku, hořčici a řepkový olej.