ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK S JAHODAMI A OŘECHY
INGREDIENCE PRO 1 PLECH
-
1,5 hrnku cukru krupice
-
2 lžíce kakaa
-
2 ks vejce
-
3 hrnky hladké mouky
-
1 balíček prášeku do perníku
-
1 lžička mleté skořice
-
1,5 hrnku mléka
-
0,5 hrnku řepkového oleje
-
1 balení čokolády na vaření
-
1,5 hrnku vlaškých ořechů
-
několik jahod na ozdobení
POSTUP:
Nejprve si nasekáme vlašské ořechy na malé kousky. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do perníku, kakao, mléko, vejce, mletou skořici, olej a část nasekaných ořechů. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Dobře promícháme a těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Perník pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 – 30 minut. Hotový perník poléváme čokoládovou polevou, posypeme zbylým množstvím ořechů a ozdobíme čerstvými jahodami.