CUKETOVÁ BÁBOVKA

INGREDIENCE PRO 4 PORCE

  • 200 g mladé cukety

  • 150 g třtinového cukru

  • 1 vejce

  • 125 ml řepkového oleje

  • 200 g hladké mouky

  • špetka soli

  • 1/2 lžičky sody

  • 1/4 lžičky prášku do pečiva

  • 1 lžička mleté skořice

  • kůra z jednoho citrónu

  • vlašské ořechy

POSTUP:

Cuketu omyjeme a nastrouháme nadrobno. Ořechy nasekáme nahrubo. V míse promícháme cuketu, cukr, vejce a řepkový olej. Do druhé mísy prosejeme hladkou mouku se solí, sodou, práškem do pečiva a skořicí. Poté vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru. Suchou směs smícháme s mokrou, přidáme ořechy nebo sušené ovoce a přelijeme do formy lehce vymazané řepkovým olejem. Formu neplníme až po okraj, bábovka při pečení zvětší svůj objem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 OC 45-50 minut, propečenost vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme lehce zchladnout, vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Vychladlou bábovku poprášíme cukrem moučkou a podáváme.