CIBULOVÁ PIZZA SE ŠPENÁTEM A CHILLI OLEJEM
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
- 1 kg salátových brambor
- 1/4 l vývaru
- 8 lžic bílého vinného octa
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
- 400 g cherry rajčat
- 50 g rukoly
- 9 lžic řepkového oleje, lisovaného za studena
- 30 g piniových oříšků
- 1 svazek bazalky
POSTUP:
Chilli olej: Polovinu chilli papriček s 1/2 čajové lžičky hrubě mleté mořské soli a řepkovým olejem zahřejeme na 100 až 120 °C, odstavíme z plotny a přepasírujeme přes jemné síto. Smícháme s řepkovým olejem lisovaným za studena a zbývajícími chilli papričkami.
Těsto: Předehřejeme troubu na 250 °C. Umyjeme a osušíme tymián. Lístky ze stonků oddělíme a nakrájíme na drobno. Smícháme a prosejeme mouku s práškem do pečiva. Prohněteme dohromady s tvarohem, řepkovým olejem, mlékem, vejcem, 1 lžičkou mořské soli a polovinou tymiánu. Těsto vyválíme v tenké vrstvě na pečící papír.
Obloha: Kozí sýr rozetřeme na těsto. Oloupeme cibuli, nakrájíme na velmi tenké plátky a rozložíme na kozí sýr. Pizzu pečeme v troubě na nejspodnější mřížce do křupava 12 až 15 min. Špenát očistíme, omyjeme a vyždímáme přebytečnou vodu. Nakrájíme slaninu na tenké proužky a osmažíme do křupava na pánvi bez tuku. Ještě horkou hotovou pizzu obložíme špenátem, slaninou a zbývajícím tymiánem, solí a pokapeme chilli olejem.
Zdroj: http://www.ufop.de/