BYLINKOVÝ JEHNĚČÍ ŘÍZEK S OPEČENÝMI BRAMBORAMI
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
BRAMBORY:
-
750 g malých salátových brambor
-
250 g žampionů
-
6 lžic řepkového oleje
-
sůl
-
čerstvě mletý pepř
BRAMBORY:
- 3 plátky toastového chleba
- 4 lžíce nasekané meduňky
- 5 lžic nasekané petrželky
- 60 g strouhaného sýra gouda
- 4 jehněčí řízky z roštěnce à asi 150 g
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
POSTUP:
Brambory: Troubu předehřejeme na 200 °C. vaříme ve slupce asi 20 minut, oloupeme, rozčtvrtíme. Žampiony omyjeme, očistíme, každý pode velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
Brambory a houby osolíme, opepříme a s 5 lžícemi oleje pečeme na plechu v troubě asi 10 minut.
Maso: Z chleba odstraníme kůrku a rozemeleme v elektrickém drtiči. Dáme na plech a v předehřáté troubě opékáme asi 5 minut při 200 °C. Strouhanku vyndáme a nasypeme na talíř. Bylinky a sýr smícháme, jehněčí řízek omyjeme, osušíme, okořeníme a ve zbývajícím horkém řepkovém oleji asi 5 minut orestujeme. Vyjmeme, necháme mírně vychladnout. Potřeme hořčicí a obalíme ve strouhankové směsi, mírně na to přitlačíme. Poklademe na zeleninu a 2 – 3 minuty zapečeme.
Zdroj: http://www.ufop.de/